V četrtek, 22. decembra 2022, je šolska telovadnica po dveh letih zopet postala prizorišče tradicionalnega prazničnega koncerta, ki smo ga vsi pevci nestrpno pričakovali.  V čarobno prireditev so nas z naslovno pesmijo koncerta A Million dreams popeljali zvoki harfe sedmošolke Neli Milek.

Številnemu občinstvu smo se pod vodstvom zborovodkinje Mojce Jevšnik predstavili solisti, plesalci, inštrumentalisti, pevci otroškega in mladinskega zbora, ki smo koncert tudi sami povezovali. Poleg božično-novoletnih pesmi smo ob spremljavi citer zapeli venček slovenskih pesmi z gostjo Jasmino Levičar, ki nas je očarala z igranjem na citre.  Poslušalci pa so bučen aplavz namenili tudi Niki Papež, ki nas je osupnila z igranjem bas kitare pesmi Beggin.

Koncert smo tudi zaključili s pesmijo pevskega zbora naše šole A Million dreams, ki je obiskovalce in nastopajoče popeljala do zvezd, do vseh milijon sanj za svet, ki ga ustvarjamo skupaj.

Čeprav je bilo delo pevskega zbora dve leti okrnjeno, smo ponosno in z veseljem pokazali, da znamo in z veseljem pojemo. Ponosni na talente, ki jih imamo na šoli, se že danes veselimo novih odrskih podvigov.

Ula Bratkovič, 7. razred