V petek, 16. 11. 2018, je na šoli potekal že osmi tradicionalni slovenski zajtrk in sedmi dan slovenske hrane. Učenci so zajtrkovali izključno slovensko hrano, in sicer črn kruh, med, maslo, mleko in jabolka. Namen projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz domačega okolja in ozaveščanje mladine o pomenu zdravega prehranjevanja ter gibanja.

Letos smo na ta dan obeležili tudi 25. obletnico Zdrave šole, v kateri aktivno sodelujemo že celo desetletje. Učenci od 6. do 9. razreda so v sedmih delavnicah preizkusili različne načine vadbe in sproščanja, borilne veščine, preverili svoje kuharske sposobnosti, sestavljali šolski jedilnik, zaplesali in pridobili osnove prve pomoči ter oživljanja. Pri tem so sodelovali učitelji in zunanji izvajalci, ki so učence navdušili, jim pokazali, da je gibanje ne samo zdravo temveč tudi nujno, ter predvsem primerno za vsakogar. Nasmejani, zadovoljni in rožnati obrazi so bili dokaz, da so učenci danes preživeli aktiven, zdrav in zabaven šolski dan.

Še posebej se zahvaljujemo vsem izvajalcem današnjih delavnic, in sicer to so:

– Ivan Širola (judo),

– Matej Kadunc in Barbara Gal (prva pomoč),

– Sandra Jerele (pilates),

– Dušanka Požgaj (ples),

– Marko Škofca (zdrav jedilnik),

– Jožica Čukajne (smothie),

– Janja Budna Leban (joga).

POGLEJTE TUDI NAŠE POSNETKE: PLESNA DELAVNICA, JUDO

tz1 tz2

zs1 zs2

zs3 zs4

zs5 zs6

zs7 zs8

zs9 zs10

zs11 zs12